порнографски

порнографски
прил. - неприличен, нецензурен, пикантен, мръсен
прил. - развратен, порочен, циничен
прил. - скверен, сквернословен, крайно неприличен

Български синонимен речник. 2013.

Игры ⚽ Нужна курсовая?

Look at other dictionaries:

  • пип-шоу — (анг. peep show) 1. изложување на предмети и слики на начин што овозможува да се гледаат исклучиво низ мал отвор, обично снабден со леќа за зголемување 2. дуќан во кој низ таква направа се гледаат еротски или порнографски филмови …   Macedonian dictionary

  • питигрилизам — (по италијанскиот писател Дино Зегре Питигрили) вид литература што обработува речиси порнографски мотиви особено развиена во деценијата меѓу 1920 и 1930 година …   Macedonian dictionary

  • скопофилија — (грч. skopeo гледа, philia љубов) мед. 1. уживање во гледањето на еротски (често и порнографски) сцени и фотографии 2. желба за гледање на полови органи на другите или други да ги гледаат половите органи на таквите луѓе …   Macedonian dictionary

  • крайно неприличен — словосъч. скверен, сквернословен, нецензурен, порнографски …   Български синонимен речник

  • мръсен — прил. замърсен, оцапан, зацапан, омацан, изцапан, заплескан, изплескан, нечист, кирлив, измърсен, бербат, мърляв, овалян прил. опетнен, очернен, кален, окалян, осквернен прил. презрян, долен, подъл, срамен, срамотен, низък, долнопробен, безчестен …   Български синонимен речник

  • неприличен — прил. срамен, непристоен, безсрамен, недостоен, невъзпитан, безочлив, груб, неучтив, непочтен, безчестен, нереден, некоректен прил. циничен, нецензурен прил. вулгарен, прост, просташки прил. неизискан, долен, мръсен прил. непрефинен прил …   Български синонимен речник

  • нецензурен — прил. неприличен, непристоен, циничен, срамен, порнографен прил. груб, вулгарен, просташки, неизискан, долен, мръсен прил. пикантен, порнографски прил. скандален прил. скверен, сквернословен, крайно неприличен …   Български синонимен речник

  • пикантен — прил. вкусен, апетитен прил. възбудителен, раздразнителен, съблазнителен прил. чувствен, похотлив прил. богат, обилен, тлъст, мазен, тучен, хранителен, силно подправен, много сладък прил. лют, остър, пиперлия прил. неприл …   Български синонимен речник

  • порочен — прил. развратен, развален, корумпиран, безнравствен, безсрамен, безпътен, неморален, покварен, деморализиран, безчестен, блудник, похотлив прил. дефектен, неправилен, с недостатъци, грешен, погрешен, вреден прил. жлъчен, злостен, покваряващ прил …   Български синонимен речник

  • развратен — прил. порочен, развален, корумпиран, покварен, безпътен, безнравственик, неморален, безсрамен, блудник прил. блудствен, блуднически, развратнически, разпътен прил. нецеломъдрен, безнравствен прил. безчестен, продажен прил. неприличен, циничен,… …   Български синонимен речник

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”